Rahsia Tapak Tangan Lelaki

Gusar dengan sikap mahupun identiti diri si dia yang diketemu beberapa hari lalu? Atau masih mencari kebenaran dalam perhubungan yang baru terjalin? Itu antara masalah yang melanda segelintir kaum wanita hari ini.

Tidak perlu bersusah payah untuk mengorek rahsia dirinya dengan memaksa si dia berterus-terang dengan setiap tindakannya. Cuba amati rahsia telapak tangannya secara diam-diam.

Menurut pakar palmistry (membaca garis tangan) dan penulis buku Read His Hands, Know His Heart, Marion Gale, dengan hanya melihat telapak tangan lelaki, seseorang boleh mengetahui rahsia hati seorang lelaki.
"Jika ingin mengetahui karakter lelaki sebelum kamu menjalinkan hubungan serius, terokalah telapak tangan kanannya," ujar Gale.

Earth hand
Sekiranya si dia mempunyai telapak tangan dengan bahagian tengahnya berbentuk bujur dengan ukuran jari-jemari yang pendek, ini membawa erti si dia tergolong dalam kumpulan earth hand.
Lelaki ini kebiasaannya bersifat konservatif. Ia juga mempunyai pemikiran yang tinggi dan kestabilan dalam hidup.
Jika kamu berjaya menemui lelaki earth hand di tengah-tengah kota metropolitan, kemungkinan besar mereka memiliki rumah yang besar dengan halaman yang cukup luas untuk menyalurkan hobinya dalam aktiviti berkebun. Dia juga seorang lelaki yang gemar memasak dan bijak menyediakan sesuatu hidangan.

Water hand
Telapak tangan berbentuk segi panjang, dengan saiz jarinya berukuran panjang. Lelaki ini tergolong sebagai lelaki yang baik hati, sabar dan gemar menelaah bahan-bahan bacaan.
Bahkan, dia amat cenderung dengan panggilan ulat buku. Lelaki water hand juga mempunyai keperibadian yang tenang.
Kamu lebih banyak menemui mereka di acara-acara kebudayaan daripada bersosial di kelab-kelab malam atau bar.

Air hand
Lelaki air hand memiliki telapak tangan berbentuk bujur tetapi dengan jari-jari tangan yang panjang. Lelaki jenis ini mudah mempelajari hal-hal yang baru dan berwawasan dengan melakukan aktiviti mengembara ke kota atau negara lain.
Disebabkan dia mempunyai hobi yang ekstrem, lelaki ini sangat teratur dalam setiap perjalanan hidupnya.
Dia juga senang mendalami hobi baru. Hanya dengan sebuah perbualan yang bijak, lelaki ini mudah tertarik kepada kamu.

Fire hand
Lelaki dengan telapak tangan berbentuk segi panjang dengan jari-jari tangan pendek, kebiasaannya cepat berasa gelisah apabila duduk dalam suatu jangka masa yang lama.
Dia sangat menyukai perkara-perkara berbaur tentangan, sehingga tenaga lelakinya akan disalurkan.
Meskipun begitu, si fire hand ini sebenarnya berkeperibadian tingi dan seorang yang mudah bergaul. Tidak hairanlah, kerana dia mempunyai ramai teman yang begitu mengambil berat terhadapnya.
Sekiranya kamu tidak bersikap bossy terhadapnya, dia pasti akan 'menenggelamkan' dirinya dalam hubungan yang penuh keterujaan bersama kamu.

Sumber: Respek

Malaysia Online Radio


Info :

# Alternative way to hear streaming radio using fully control by media player.
# Add Lite skin with adjustable colour.
# Add update link!
# Add Playback features.
# Add Media player visualization
# Add Lock Position.
# Add always on Top.
# Add link for donation.

Download Installer Link :

http://www.mediafire.com/download.php?gjewzm2yznd

http://www.savefile.com/files/2157657




Download Portable Link :

http://www.mediafire.com/download.php?g411ayctz3x

http://www.savefile.com/files/2159431

Hidden Your Phone Stuff



Hidden Contacts is a special phonebook application which allows you to hide and protect any contact from the phone built-in public Contacts list. The software shows you the contacts list currently defined in your phone. You can hide any contact from the list. If a contact is hidden it will not anymore appear in the phone built-in public Contacts list.
A hidden/protected contact can only be visible and accessed using the Hidden Contacts application. You must enter a password to start the Hidden Contacts software and access the hidden/protected contacts. Nobody can see and use the hidden/protected contacts without to know the password.
It is is also able to automatically remove the phone call logs so that you can have confidentiality for the phone calls you have. Nobody can know what phone calls have been made or received by your phone.
For more protection the Hidden Contacts has also extended settings like Lock Messaging application or Lock Installer.
More, the Hidden Contacts phonebook application allows you also to call, add, remove, edit contacts or send SMS messages.

Key features

Set hidden. This command will hide/protect the selected contact. If a contact is hidden it will not anymore appear in the phone built-in public Contacts list but it will remain visible in the Hidden Contacts application list. You must enter the password in order to start the Hidden Contacts and access the hidden/protected contacts. Nobody can see and use the hidden/protected contacts without to know the password.
Set visible. Makes the contact visible in the phone built-in Contact application (unhide).
Remove call logs. If enabled, automatically removes the phone call logs. You can set to automatically remove the call logs for the hidden contacts only, public only or for all contacts. This option is usefull if you need more protection so that nobody can know what phone calls you did or received on your phone. If not enabled, an unauthorized person can see the phone call logs using the built-in Logs application from the phone.
Lock Messaging app. If set on Yes, the phone built-in Messaging/SMS application will automatically be locked by the Hidden Contacts service. You must enter the password in order to unlock and use the phone built-in Messaging/SMS application. This can protect the SMS messages you sent or received to/from the hidden or any contacts.
Lock Installer. If set on Yes, the phone built-in Installer application will be locked. You must enter the password in order to unlock and use the phone’s Installer. Nobody can install or uninstall the Hidden Contacts software or any application from the phone without to know the password.
Change password: Allows you to change the password. The default password is 1234. The password is asked when the Hidden Contacts software is started. IMPORTANT: If you reinstall the application the password and the settings are not reset; they remain the same as the last time you set. Do not forget the password !
Automatically exiting after the inactivity time you set. Note: If a contact is hidden and you make or receive phone calls, the contact's name and the thumbnail image will not be shown by the built-in Telephony application. However, the contact's phone number will be shown depending by your phone's Settings.

Supported phones: All Nokia S60 3rd edition like: Nokia N96, Nokia N95 8GB, Nokia N95, Nokia N93i, Nokia N93, Nokia N92, Nokia N91, Nokia N82, Nokia N81, Nokia N80, Nokia N78, Nokia N77, Nokia N76, Nokia N75, Nokia N73, Nokia N71, Nokia E90, Nokia E71, Nokia E70, Nokia E66, Nokia E65, Nokia E62, Nokia E61i, Nokia E61, Nokia E60, Nokia E51, Nokia E50, Nokia 6290, Nokia 6220 Classic, Nokia 6210 Navigator, Nokia 6121 Classic, Nokia 6120 Classic, Nokia 6110 Navigator, Nokia 5700, Nokia 5500, Nokia 5320 XpressMusic, Nokia 3250

Function yang aku suka.
LOCK Messaging.Boleh set password supaya orang lain takleh baca message.

The default password is 1234.

dload disini:
http://www.ziddu.com/download/2974117/HiddenContactsS603rd_v1_01_signed.zip.html

sumber: www.syok.org

10 Tips Melupakan Kekasih Hati

1.Anda tulislah 10 pucuk surat dan anda poskan kat diri anda sendiri, pastu balaslah balik kesemua surat-surat tersebut... Lakukan setiap hari, 3 kali sehari...

2.Jauhkan diri anda daripada filem-filem Hindustan dan juga drama-drama swasta yang tangkap raung

3.Join ruangan berkenalan di dalam majalah-majalah atau buat sesi berkenalan tepi-tepi jalan... . Bukak lah warong khas untuk sesi interview tuh... Alaaa... bunga bukan sekuntum, kumbang lak berlambak lagi..

4.Buat perusahaan menternak itik... Nanti bila itik dah bertambah, pasti akan lupa kat pasangan anda tu, sebab terlalu sibuk menjaga itik-itik gembo... .

5.Sibukkan diri dengan bekerja... Bantai overtime bebanyak... Bila duit dah berjuta nanti, cari ajer yang lain, kawin terus, senang hidup tak payah susah-susah nak sakitkan kepala...

6.pi ngadap cermin yang sememangnya setia ngan anda... buat ler lawak giler yang tak masuk di akal, pastu gelak ler sendiri...

7.Ulang perbuatan nih sampai 3x... ikut tau... Uhh huuu Uhh huuu...

8.Kalo still teringat kat pasangan anda tuh, anda pi cari tangga, alaa cari je lah kat umah mana-mana atau pun bangunan berhampiran, buat-buatlah terjatuh dari tangga, sampai terus hilang ingatan, nescaya ler.. akan lupakan terus pasangan anda tuh... dengan diri sendiri pun anda tak akan ingat lagi..

9.Kalo ingatan anda masih ada, pi je rumah jiran sebelah, minjam tukul, pastu buat ler tak tau sambil ketuk pala sendiri sampailer ilang ingatan...

NOTE: A.kalo jiran anda tak bagi minjam tukul, curikk je, pastu lari ler..takkan dok buat sesi berkenalan ngan jiran anda lak..

B.Kalo susah sangat... hantuk je kepala tu kat dinding rumah, buat ler sampai rasa dah bosan dengan hantukan tuh...

10.Gantung gambar si dia kat dinding .. kutuk, karate, gusti, gigit, mamam, telan... buat lah apa-apa je asal hati rasa puas.

Sumber: Respek

Malaysia VI vs Manchester United


Manchester United Asia Tour 2009 will start with the first match against Malaysia national team on Saturday, 18 July 2009 at Stadium Nasional Bukit Jalil.

Details of the ticket prices:

RM58 - Tier 3

RM88 - Tier 2

RM108 - Tier 1

RM308 - Grandstand

Digital clock - DWR